Кметът на район Красно село Росина Станиславова, прочула се преди месеци заради  по

...
Кметът на район Красно село Росина Станиславова, прочула се преди месеци заради  по
Коментари Харесай

Кметът на "Красно село" блокира втора програма на общината

Кметът на регион " Красно село " Росина Станиславова, прочула се преди месеци заради  по план за патронажна грижа за възрастни хора, е блокирала втора стратегия на Столичната община.

Става дума за стратегия " Европа "  на Следствен отдел към окръжна прокуратура, подкрепяща начинания на гражданското общество.  Одобрените тази година планове на 44 цивилен организации по нея няма да могат да се осъществят заради импортирана тъжба в съда от Станиславова  срещу решение на Столичния общински съвет по отношение на оповестяване на класиране и финансиране на планови оферти по програмата за 2021 година

По същия метод към края на май т.г. Станиславова, чийто бюджет за т.г. е 150 000 лева Проектите на Район " Красно село " са два, само че защото не са били утвърдени, тя подаде жалба в съда. 

" Жалбата е подадена в последния вероятен ден, стопира осъществяването на решението, а утвърдените претенденти не могат да бъдат финансирани ", разясняват от Следствен отдел към окръжна прокуратура. Оттам показват, че за София това значи " директни пропуснати изгоди за над 70 000 души, измежду които учители, ученици; деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца и младежи в риск от обществена, просветителна, културна и икономическа изолираност и в неравностойно положение; студенти, психолози, обществени работници; лекари и възстановили се от КОВИД-19 пациенти; възрастни граждани; бъдещи и сегашни родители; групи жители в риск от насилие; експерти в областта на културата, архитектурата, урбанистиката, публицистиката, туризма и доста други ".

" В средносрочен проект, прекъсването на Програмата носи негативи за всички софиянци, които обичайно се употребяват от резултатите по плановете и работата на организациите в София. Една страница бланкетна тъжба стопира осъществяването на потвърдила се и спечелила голямо и институционално и публично доверие през последните 13 годините Програма. Програма, подкрепяща начинания на гражданското общество и даваща опция на локалната власт и неправителствения бранш дружно да осъществят значими за града планове, посредством финансиране от Столична община по авансово утвърдени от Столичния общински съвет цели ", възмущават се от общината.

" Жалбата съставлява лист хартия, на който са преписани законовите учредения в Административнопроцесуалния кодекс за оборване на административен акт - неспазване на откритата форма, основни нарушавания на административно-производствените правила, несъгласие с материалноправни разпореждания и противоречие с задачата на закона, като е добавено за разнообразие  " несъгласие с основополагащи кардинални свръх повелителни правни правила ", коментира ръководителят на Програмния съвет на Програма " Европа " Екатерина Йорданова. По думите й от 13 година Програма " Европа " предизвиква реализацията на качествени планове от Неправителствени организации организации, които отговарят на утвърдени от СОС цели, значими за развиването на столицата. През последните години по нея са осъществени 386 проекта от подадени 1 055 планови оферти на обща стойност 4.56 млн.лв. И тази година програмата продължава да е доста настояща за взаимната работа сред локалната власт и гражданския бранш и ползата от неправителствените организации е висок. За 2021 година са получени с 41% повече планови оферти по отношение на 2020 и 2019 година

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР